Bättre rumsdynamik med fototapet

Bättre rumsdynamik med fototapet

Fototapeter finns och används över hela världen för att kunna bringa liv och förnyelse till platser som behöver en stor ”makeover”. Detta mycket praktiska verktyg kombineras på alla möjliga olika sätt. Det fina med en fototapet är att motiven är oändliga. Tänk att varenda bild som har tagits i datorn eller i kameran kan pryda vilken vägg som helst. Speciellt med dagens upplösning så går det att leka med alla typer av objekt. Nu är skarpt in zoomade bilder väldigt populära och slut produkten spektakulär.    

Skapa, transformera eller förändra en känsla i ett rum

Alla rum har en känsla som hela tiden förändras beroende på vad som befinner sig i rummet.

Det märks av så fort man stiger in i ett rum. Ett stort luftigt rum med mycket utrymme och stora fönster skapar en viss känsla medens ett stökigt garage skapar en annan. Detta är något man enkelt kan känna igen efter en storstädning t.ex. Skillnaden som kan skapas är otrolig bara genom att flytta på några möbler, få bort lite onödigt skräp och organisera sakerna i rummet.

Plötsligt har ett rum som ingen ville använda fått ombytta roller.

Det är viktigt att inte underskatta betydelsen av att vara i en trevlig omgivning. Det finns massor av studier bara i ämnet färger och hur de påverkar människor. Hur ljusa färger kan få utrymmen att växa. Att vissa färger kan göra det svårare eller enklare att somna i ett sovrum. Det kan påverka lugn och stress nivåer.

Fototapeters förmåga

Eftersom små saker kan förändra känslan i ett rum, tänk på vad en hel vägg kan komma att åstadkomma. Väggarna är oftast de största synbara delarna av varje rum. Med hjälp av fototapeter kan ett rum som är litet och tråkigt få ett härligt lyft:

  • Ett kontor kan få en världsutsikt.
  • Barnens sovrum kan få sin egen ingång till Disneyland
  • Restauranger placeras i tropiska miljöer

Fototapeter gör sig bäst tillsammans med andra dekorationer. För yppersta resultat kombinera tapeterna med ljussättning, växter och andra accessoarer. Lyckas man kombinera allt detta på ett bra sätt kan till och med känslan av att temperaturen i rummet förändras beroende på vilken tapet som har valts.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *