En nattkräm en viktig del av hudvårdsrutinen

En nattkräm en viktig del av hudvårdsrutinen

När du efter en lång tag har utfört din sedvanliga hudrutin är ytterligare en produkt att sträcka sig kanske inte vad du önskar dig mest. Men efter att ha tvättat ansiktet är det trots allt fördelaktigt att applicera en nattkräm. Här berättar vi varför!

Natten är den tid på dygnet då din hud i störst utsträckning återhämtar och reparerar sig. Därför bör du ge huden lite extra omvårdnad genom att använda en nattkräm. Denna typ av kräm tar nämligen itu med hel andra saker än din vanliga dagkräm. De återfuktar huden och hjälper till att motverka tecken på åldrande och diverse hudbesvär.

Nattkrämer är vanligtvis tjockare än de krämer som vi använder under dagtid. De innehåller dessutom vanligtvis ingrediensen retinol som inte bör användas på dagen.

Likt fallet är med många andra hudvårdsprodukter, finns det en hel uppsjö av produkter att välja mellan när du ska köpa en nattkräm. Det kan vara bra att hålla utkik efter krämer som innehåller återfuktande ämnen och samtidigt även har retinol på innehållsförteckningen. Detta ämne bidrar nämligen till att motverka åldrande och akne.

Så hjälper en nattkräm din hy

Behöver man överhuvudtaget använda en särskild kräm på natten? Vad är egentligen syftet med dessa krämer och hur kan de hjälpa just mig? Detta är vanliga frågor som folk ställer sig när ordet nattkräm dyker upp i en diskussion. Låt oss berätta varför du bör få upp ögonen för, och börja använda, en sådan kräm (om du inte redan gör detta)!

Nattkrämer är nästan ett lika hett diskussionsämne som ögonkrämer. Långt ifrån alla är helt övertygade om att man bör kleta på en sådan sörja på kvällen. Men faktum är att just kvällstiden är en tid då det är särskilt gynnsamt att göra detta. Varför har vi förklarat ovan.

Så varför ska man då använda ytterligare en produkt inför natten? Fördelarna med att använda en nattkräm är flera och kan sammanfattas så här:

  • Blodcirkulationen förbättras samtidigt som näringstillförseln och nybildningen av celler optimeras.
  • En bra nattkräm innehåller ingredienser som när din hud och ger dig en mjuk och smidig hy.

Så om du inte redan använder en sådan kräm rekommenderar vi att du testar genom ett besök hos www.skonhetsguiden.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *