Hitta rätt abonnemang för ditt barn

Många operatörer erbjuder idag abonnemang för barn och unga vuxna och är anpassade efter den nya generationens behov. Genom att teckna ett abonnemang som är specialiserat för ditt barn behöver man inte oroa sig för att mobilräkningen blir oväntat hög i slutet av månaden. Med ett barnabonnemang kan man få ett riktigt bra abonnemang till ett billigt pris. De flesta barnabonnemang ligger på kring 100 – 300 kr och vad som avgör kostnaden är främst hur mycket data som ingår, ju högre data mängd desto högre pris. Dessa avtal kommer ofta helt utan bindningstid samt med fria samtal och sms. Många gånger erbjuds man dessutom billigare pris de första månaderna av avtalet.

Många föräldrar funderar kring om kontantkort eller abonnemang är det bästa alternativet för sitt barns första telefon. Ett kontantkort har länge varit en tradition för ett barns första mobil eftersom man kan veta exakt hur mycket pengar som spenderas. Men innebär också att ditt barn inte kan använda sin telefon om det inte finns några pengar kvar på kontantkortet, vilket kan medföra en risk om en nödsituation uppstår.

Kostnadskontroll och andra funktioner hos barnabonnemang

Med smarta mobiler kan man enkelt komma åt alla möjliga webbsidor och information, det kan vara svårt som förälder att veta exakt vad ens barn gör på nätet. Med ett barnabonnemang kan man införa en så kallad kostnadskontroll för att kontrollera att inga ytterligare eller oväntade kostnader uppstår. Detta hindrar barnet från att ringa eller smsa till exempelvis utlandet. Som förälder kan man även teckna ett säkerhetspaket som innebär en viss begränsning för vilka webbsidor som barnet kan öppna. Paketet innehåller ett program som blockerar olämpligt innehåll och som förälder kan man även kontrollera vilka sidor som bör blockeras. Ofta kan man också köpa till antivirusprogram som förhindrar att virus sprid i mobilen. Dessa paket är dock inte helt riskfria och det finns fortfarande chans att komma åt olämpligt material. Därför är det bra att inte helt och hållet lita på att säkerhetspaketen håller opassande ämnen borta.

Frågor att besvara inför val av barnabonnemang

  • Behövs ett mobilabonnemang eller ett kontantkort
  • Vad för typ av mobilnät är bäst
  • Vilket typ av surfmängd är nödvändig
  • Behövs säkerhetkontroll och kostnadskontroll
  • Tillkommer ytterligare avgifter, startavgifter eller öppningsavgift
Posted in Ny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *