Varför ska man sminka ögon och kind?

Med rätt make up kan du åstadkomma underverk för dina ögon och kinder. Man kan trolla bort åren eller gå från trött och sliten till pigg och fräsch med smink. En del kvinnor sminkar sig varje dag, andra bara vid speciella tillfällen till exempel inför en utekväll. Många sminkar sig lite mindre i vardagen och lite mer när man har mer tid som inför ett besök på krogen. Något man alltid ska fokusera på när man sminkar sig är ögonen och kinderna. I den här texten går vi igenom vilken typ av smink för ögon och kind som fungerar bäst.

Vilket smink ska man använda

När man ska sminka ögonen och kinderna behöver man lite olika produkter. En concealer är fantastik produkt som alla tjänar på att använda. En ljusreflekterande concealer både täcker och reflekterar ljus och döljer mörka ringar under ögonen. Man kan lägga concealern i ett tunt lager under ögonen men också runt hela ögat och du ser genast piggare ut. En ojämn hudton på kinderna får oss lätt att se äldre och tröttare ut än vad vi egentligen är men det trollar man enkelt bort med ett rouge.

Hur sminkar man ögon och kind?

Det finns tre magiska produkter som alla bör ha: primer, foundation och concealer. De kommer att hjälpa dig att få fram en perfekt hudton på kinderna och att jämna ut röda toner. En primer har silikon i sig och fyller ut linjer och rynkor. En annan viktigt produkt när man ska köpa smink för ögon och kind är foundation. Den finns i många olika texturer, en del gillar en rinnig foundation, andra vill ha den tjockare och mer krämig. En concealer kan användas både före eller efter foundation, det är en smaksak.

Olika typer av smink för ögon och kind

Det är viktigt med en bra fuktkräm för kinderna, annars ser huden lätt torr och glåmig ut. Vilken typ av smink för ögon och kind man än använder ska man alltid använda små kvantiteter och inte använda för mycket smink, rynkor kring ögonen syns mycket mer om man använder ett tjockt lager med smink. Mascara är en populär produkt men man behöver faktiskt inte måla underfransarna, det räcker med de övre. Måla de övre ögonfransarna med en eyeliner så får ögat en tydligare markering och ser piggare ut. Till kinderna kan man använda ett rouge i en rosa eller beige nyans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *